Deze pagina afdrukken
19.01.2019. Door Lieve Drooghmans

Acro - Recreawedstrijd in Heusden

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op zaterdag 12 januari 2019 namen zeven acroformaties deel aan het recreatornooi in Heusden. Elien en Julie beten de spits af en deden het weer fantastisch, we zijn van hen niet anders gewoon! Ze eindigden 3de van de 18 deelnemers in hun categorie. Ze haalden 11,850 op 15, een gouden score. Bij recrea krijgen alle formaties een medaille: afhankelijk van de score is dit goud, zilver of brons.

Amber en Roos wachtten zenuwachtig hun beurt af. Door een kwetsuur was het onzeker of ze mee zouden kunnen doen, maar we pasten hun oefening aan en ze gingen ervoor. Ondanks weinig getraind brachten ze het er goed vanaf. Ze eindigden 10de van 13 deelnemers. Als ze hun tijdsfouten wegwerken staan ze volgende keer in de bovenste helft van de rangschikking!

Kato, Loena en Luna brachten hun knappe 'uptempo' oefening. Een tijdsfout zorgde voor aftrek en zo eindigden ze op een gedeelde 4de plaats op 6 deelnemers.

In de balanscategorie 8-14+ namen vier Molse formaties deel. Kaat, Berit en Nella brachten hun oefening heel synchroon én mooi afgewerkt en dat leverde hen de eerste plaats op, op 14 deelnemers. Zij turnen nu 1,5 jaar samen en willen daar duidelijk nog veel jaren bij doen! To, Zoë en Liv - die pas sinds dit turnjaar samen staan - turnden een mooie oefening en eindigden 8ste. Britt, Marieke en Dorien brachten een hele nette oefening maar botsten op een afgekeurd deel. Ze eindigden nog boven de 10 punten - wat toch iets zegt over hun prestaties - op de 12de plaats. Ook Dina, Marie en Lisse haalden de 10 punten met hun nieuwe balansoefening; ze eindigden op plaats 13. Een ambitieus trio dat jammer genoeg twee tijdsfouten kreeg. Hier en daar gaan we ook nog aan afwerking sleutelen!

We namen een mooi compliment mee naar huis voor onze choreografen Hanne en Maud. Iemand van de organiserende club sprak ons spontaan aan over onze oefeningen: "Gym Mol heeft echt mooie choreo's!". Dat was fijn om te horen! Nu hopen dat dit voortaan artistiek meer punten oplevert, want er zat deze wedstrijd weinig variatie in de artistieke jurering. Dat ondervonden ook onze eigen juryleden, die samen 4 dagdelen invulden. Dank aan Sie, die de hele dag jureerde, aan Maud zich die recht na haar examen naar Heusden haastte en aan Hanne, die in haar verjaardagsweekend tijd maakte om een halve dag te jureren!

Gelezen: 1038 keer Laatst aangepast op zaterdag 19 januari 2019 20:26

Nieuwste van Lieve Drooghmans